Voorbereiding
Hieronder vindt u onze planning van dag tot dag zoals we die voorbereid hebben vanuit België. Wanneer er duiken aan te pas komen bijvoorbeeld is het het beste dat alles al vastligt, anders bestaat de kans dat je op de plaats waar je wil gaan duiken, niet zal kunnen duiken.
De boeking van de vluchten en de camper gebeurt vanuit België met de Australië en Nieuw-Zeeland specialist Aussietours. De bedoeling is om bij aankomst direct de camper te nemen een paar kilometer te rijden en dan even uit te rusten, want vorige keer in Zuid-Afrika hebben we veel te veel kilometers gereden de eerste dag, dat is ons toen niet echt goed bevallen. Je kan beter na twee dagen vliegen een dagje rust inlassen, want anders begin je al serieus kapot aan je vakantie. We hadden ook enkele andere offertes aangevraagd, maar dat was dan al snel enkele honderden Euro's duurder, dus we kiezen voor de goede en (relatief) goedkope service van Aussietours. De camper is een Apollo 2 Berth ST Camper: Een ruime camper met extra groot bed en airco, ook in het woongedeelte. Op een betrouwbaar Ford Transit of VW chassis. Voor comfortabel reizen met z'n tweeën!
De planning die is vooropgesteld is een heel erg vol programma met sommige dagen echt heel erg veel kilometers te malen. We zullen dus moeten zien welke dingen we op voorhand gaan vastleggen en zorgen dat die punten zeker op tijd worden gehaald. Volgens getuigenissen van vrienden en reissites zou Nieuw-Zeeland erg goed te bereizen moeten zijn, dus daar hopen we op. Onderweg is er nog steeds de mogelijkheid iets in te korten of een bepaalde dag iets verder te reizen, dat moet ter plaatse bekeken en besproken worden.
We zijn ondertussen al 23 oktober 2010 en er zijn een aantal zaken vastgelegd. We kiezen om niet alles op voorhand te boeken, omdat we dan onze vrijheid iets te veel beperken, maar sommige zaken kan je gewoon niet doen zonder op voorhand iets vast te leggen, vandaar:
Dankzij http://www.newzealand.com heb ik de planning kunnen maken. Het is een makkelijke tool die je toelaat alle steden, natuurparken die je wil bezoeken toe te voegen aan je planning. Die kun je dan dag per dag indelen en ze berekenen automatisch ook de duur van de dagtrips en het aantal kilometer. Om uitstappen te boeken kan je hier ook terecht, maar dat heb ik via de website van de organisatie zelf gedaan. Echt aan te raden.
Een PDF beschrijft deze planning in detail: Document
De dagplanning
Dag 1
Aankomst in Auckland
Dag 2
Trip van Auckland naar Dargaville
Afstand: 167 km, 2 uur en 25 minuten
Dargaville stad en Waipoua Kauri Forest
Dag 3
Trip van Dargaville naar Paihia
Afstand: 131 km, 2 uur en 6 minuten
Paihia stad
Bay of Islands (cruise of charter):
The Bay of Islands is een 16 km brede baai, 60 km ten noorden van Whangarei aan de noordoostkust van de regio Northland van het Noordereiland van Nieuw-Zeeland. Mogelijkheid tot duiken op de Rainbow Warrior, blijft voorlopig nog een vraagteken. Paihia Dive HQ.
Dag 4
Trip van Paihia naar Cape Reinga
Afstand: 223 km, 3 uur en 7 minuten
Hier ontmoet de Tasmaanse Zee de Pacific: Deze kaap is niet het noordelijkste puntje van het land maar het voelt wel aan als het eind van de wereld. Het noordelijkste punt ligt rechts van de vuurtoren op de nabijgelegen North Cape: Surville Cliffs. Op een heldere dag biedt het adembenemende uitzichten op zee en op de Three Kings Islands.
Dag 5
Trip van Cape Reinga naar Kaitaia
Afstand: 116 km, 1 uur en 41 minuten
Ninety Mile Beach: Met zijn 56 mile (exact 90 kilometer) die 90 Mile Beach lang is, is dit het langste strand van heel Nieuw Zeeland. Het strand is maar liefst 6 kilometer breed en heeft hoge zandduinen tot wel 145 meter hoog. Een rit over het strand is een spectaculaire belevenis, maar doe dit niet met een gewone huurauto want u zult waarschijnlijk hopeloos vast komen te zitten. Wilt u deze ervaring toch meemaken boek dan een georganiseerde bustrip.
Trip van Kaitaia naar Kohukohu
Afstand: 61 km, 53 minuten
Wairere Boulders
Trip van Kohukohu naar Tutukaka Coast
Afstand: 159 km, 2 uur en 30 minuten
Dag 6
Ter plaatse: duiken met Tutukaka: Poor Knight Islands: De Poor Knights Islands zijn een eilandengroep in de Grote Oceaan. De groep bestaat uit twee grotere eilanden en een aantal kleinere eilandjes hiertussen. De eilandengroep is gelegen ten noordoosten van Noordereiland, het noordelijkste hoofdeiland van Nieuw-Zeeland. Volgens Jacques Cousteau was deze eilandengroep één van de tien mooiste duikplaatsen TER WERELD, dat kunnen we dus niet links laten liggen.
Dag 7
Ter plaatse: duiken met Tutukaka: Poor Knight Islands
Dag 8
Trip van Tutukaka Coast naar Auckland
Afstand: 178, 2 uur en 53 minuten. Eigenlijk moeten we niet meer in Auckland zijn, maar we willen de reistijd niet te hoog doen oplopen en de trip van Tutukaka naar Rotorua in twee verdelen. We zouden ter plaatse ook nog anders kunnen beslissen. Eventueel wel verder doorrijden want dag 9 zit met een tamelijk drukke planning.
Dag 9
Trip van Auckland naar Waitomo Caves
Afstand: 195 km, 2 uur en 50 minuten
Waitomo grotten: Waitomo betekent letterlijk in de Maori-taal: water dat door een hol stroomt. De Waitomo Caves vormen een een gigantisch grottenstelsel waarvan een groot deel nog niet eens is ontdekt. Al wel gevonden zijn de Ruakuri- en Awanui-grotten en de werkelijk prachtig mooie - en bekendste - Glowworm Cave. Deze zijn allemaal voor het publiek opengesteld en je gaat er tijdens een tour met bootjes langs allerlei stalactieten en stalagmieten. Houd er rekening mee dat er in december en januari rijen voor deze tochten staan, maar sla de Glowworm Cave hierdoor niet over! Moeder natuur heeft hier ontzettend haar best gedaan er iets moois van te maken. Miljoenen gloeiwormen bedekken het plafond van deze grot en het lijkt net alsof de Melkweg uit de hemel is gedonderd en zich heeft vastgeplakt aan deze grot. Neem wel een warme trui mee want het onder de grond is het behoorlijk koud.
Trip van Waitomo Caves naar Rotorua
Afstand: 156 km, 2 uur en 14 minuten
Dag 10
Trip van Rotorua naar Whakatane
Afstand: 85 km, 1 uur en 12 minuten
White Island tours: de bekendste vulkaan van Nieuw-Zeeland, ligt in zee aan de vlakke noordkant van het Noordereiland
Dag 11
Trip van Whakatane naar Taupo
Afstand: 156 km, 2 uur en 13 minuten
Huka Falls, Lake Taupo
Trip van Taupo naar Whakapapa Village
Afstand: 96 km, 1 uur en 23 minuten
Tongariro national Park
Dag 12
Trip van Whakapapa Village naar Wellington
Afstand: 333 km, 4 uur en 49 minuten
Te Papa Tours, Wellington stad
Dag 13
Trip van Wellington naar Picton om de overzet te doen tussen het Noordereiland en het Zuidereiland. Dit is een van de mooiste ferrytochten over de hele wereld: genieten dus. Aangezien de trip van dagen 11 en 12 nogal lang zijn, kunnen we hier wat geven en nemen, een dag later of ergens een dagje vroeger vertrekken. We hebben de camper, dus we kunnen eigenlijk doen en laten wat we willen. Overtocht is geboekt, dus er is niet veel ruimte meer voor improvisatie.
Afstand: 70 km, de ferry-overtocht duurt ongeveer 3 uur en 20 minuten
Dag 14
Trip van Picton naar Blenheim
Afstand: 28 km, 24 minuten
Blenheim Dive centre met de Marlborough Sound in de buurt en ook een wrak: de Mikhail Lermontov
Dag 15
Blenheim Dive Centre
Dag 16
Trip van Blenheim naar Nelson
Afstand: 113 km, 1 uur en 29 minuten
Trip van Nelson naar Kaiteriteri
Afstand: 61 km, 54 minuten
Dag 17
Trip van Kaiteriteri naar Kaikoura
Afstand: 302 km, 4 uur en 14 minuten
Kaikoura stad, Albatros en whale sighting
Dag 18
Trip van Kaikoura naar Greymouth
Afstand: 330 km, 4 uur en 47 minuten
Punakaiki pancake rocks en blowholes: Punakaiki is een kleine nederzetting aan de West Coast van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland, gelegen tussen Westport en Greymouth. De plaats ligt aan de rand van het nationaal park Paparoa. Door het dorp loopt de State Highway 6. De Pannenkoekrotsen (Engels: Pancake Rocks) aan 'Dolomite Point' ten zuiden van de nederzetting zijn een populaire toeristische trekpleister. De Pannenkoekrotsen bestaan uit een groep van sterk verweerde kalksteenrotsen waar de Tasmanzee tijdens hoog tij door een aantal verticale blaasgaten breekt. Het kalksteen lijkt hier gelaagd te zijn op de 'pannenkoeken'-manier. Dit is veroorzaakt door enorme druk op de wisselende harde en zachte lagen van zeedieren en plantenresten. In en rond de Pannenkoekrotsen zijn een aantal wandelpaden aangelegd, waarvan delen ook toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers. Anderen bestaan uit trappen die omhoog en naar beneden leiden langs de rotsen.
Opmerking: Er was nog een klein foutje in de planning geslopen. Er stond dat de beide trips van dag 17 en dag 18 op één dag zouden moeten gebeuren; dat is dan snel even aangepast: negen uur alleen maar rijden is niet echt ideaal.
Dag 19
Trip van Greymouth naar Franz Josef
Afstand: 180 km, 2 uur en 36 minuten
Trip van Franz Josef naar Fox Glacier
Afstand: 23 km, 20 minuten
De langste gletsjer en veel minder druk dan de andere. Een keuze maken tussen beide is misschien aan de orde hier. De Foxgletsjer (Engels: Fox glacier, Maori: Te Moeka o Tuawe) ligt in het Nationaal park Westland aan de westkust van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. De gletsjer kreeg zijn naam in 1872 na een bezoek van de toenmalige minister-president van Nieuw-Zeeland, Sir William Fox. De gemiddelde bewegingssnelheid van de gletsjer (gemeten vanaf 1985) is één meter per dag. Het totale verval over 13 km bedraagt 2600 meter. De Foxgletsjer is, net zoals de Franz Josefgletsjer, een van de makkelijkst toegankelijke gletsjers in de wereld. De gletsjer mondt uit in de rivier de Fox.
Trip van Fox Glacier naar Haast
Afstand: 117 km, 1 uur en 42 minuten
Dag 20
Trip van Haast naar Arrowtown
Afstand: 201 km, 2 uur en 54 minuten
Waitiri Creek Wines
Trip van Arrowtown naar Queenstown
Afstand: 24 km, 20 minuten
Lake Wakatipu: Het Wakatipumeer (Engels: Lake Wakatipu) is een meer op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Het is duidelijk ooit een gletsjer geweest, hoewel het volgens een Maori-legende werd gevormd door de afdruk van een slapende demon, die levend verbrand werd door de minnaar van een door de demon gevangen gehouden Maorimeisje. Omdat zijn hart nog altijd klopt, stijgt en daalt het meer iedere vijf minuten 7 cm! Het Wakatipumeer is na het Te Anaumeer het grootste van de zuidelijke ijsmeren en is op sommige plaatsen 380 meter diep. De steile, rotsige hellingen van de The Remarkables staan tot aan de oevers van het meer, en het lagergelegen stadje Queenstown beslaat een van de weinige stukjes relatief vlak land in de omgeving.
Dag 21
Trip van Queenstown naar Milford Sound
Afstand: 290 km, 4 uur en 13 minuten
Milford Sound in Fiordland National Park op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland is de bekendste fjord van Fjordland. Het is vernoemd naar Milford Haven in Wales, en de Cleddau-rivier die door Milford Sound stroomt is vernoemd naar zijn Welshe naamgenoot. De Maori-naam voor Milford Sound is Piopiotahi. De fjord is ongeveer 16 km lang tot aan open zee en 100 tot 450 meter diep. Zeer typerend zijn de hoge en zeer steile rotsen rondom de fjord. Deze rotsen zijn ongeveer 1200 meter hoog. Er zijn verschillende toeristische attracties, zoals cruises op de fjord en het onderwaterobservatorium. Er bevinden zich ook zeeleeuwen en andere dieren in de fjorden. Het hoogste punt van het fjord is de Mitre Peak met een hoogte van 1692 meter. Toeristen weten de plaats te bereiken via organisaties die vertrekken vanuit Queenstown, Invercargill of het dichterbij gelegen Te Anau. Milford Sound is ook het eindpunt van de, volgens insiders, mooiste wandelroute ter wereld: het Milford Track.
Trip van Milford Sound naar Te Anau
Afstand: 116 km, 1 uur en 41 minuten
Het Te Anaumeer (Lake Te Anau) is een meer in de zuid-westelijke hoek van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Het is met 344 km², een lengte van 65 km, een diepte van 270 meter het grootste meer van het eiland en het tweede grootste meer van het land, na het Taupomeer. De naam betekent in het Maori Wervelwatergat. Het meer ligt volledig in het Nationaal park Fiordland. Drie diepe fjorden vormen de westelijke flank van het meer: North Fiord, Middle Fiord en South Fiord. Twee grote wandelpaden vertrekken aan het meer: het Milford Track aan denoordelijke punt en het Kepler Track aan de zuidelijke punt. Bij het meer ligt een klein plaatsje met dezelfde naam, Te Anau.
Dag 22
Trip van Te Anau naar Wanaka
Afstand: 230 km, 3 uur en 20 minuten
Lakes Wanaka and Hawea
Trip van Wanaka tot Mount Cook Village
Afstand: 206 km, 3 uur
Aoraki/Mount Cook National Park: de hoogste piek van Nieuw-Zeeland: Mount Cook (Maori: Aoraki, de berg die de wolken pakt) is een berg op het Zuidereiland en de hoogste berg (3766 meter) van Nieuw-Zeeland. De berg kreeg zijn naam van kapitein Stokes, de cartograaf die dit gebied in kaart bracht, en is genoemd naar de Engelse zeevaarder James Cook, die Nieuw-Zeeland voor Groot-Brittannië heeft ontdekt. De berg is een toeristische trekpleister. Mount Cook ligt in het Nationaal park Aoraki/Mount Cook, dat in 1953 werd geopend en dat samen met het Nationaal park Westland Tai Poutini, het Nationaal park Mount Aspiring en het Nationaal park Fiordland één van de UNESCO World Heritage Sites is.Het park bevat meer dan 140 bergtoppen hoger dan 2.000 meter en 72 gletsjers, die 40 procent (700 vierkante kilometer) van het park bedekken. Mount Cook bestaat uit drie toppen de Lage top, Middelste top en Hoge top. De Tasmangletsjer ligt het oosten en de Hookergletsjer ten westen. Mount Cook Village (ook bekend als The Hermitage) is een toeristisch centrum en het basiskamp van de berg. Het ligt 7 km van de Tasmangletsjer en 12 km ten zuiden van Mount Cook.
Dag 23
Trip van Mount Cook Village naar Dunedin
Afstand: 327 km, 4 uur en 44 minuten
Otago Peninsula, Otago Museum
Dag 24
Trip van Dunedin naar Oamaru
Afstand: 115 km, 1 uur en 40 minuten
Moeraki Boulders: De Moeraki Boulders zijn een soort grote, ronde, logge stenen, die over circa 50 m strand aan State Highway 1 verspreid liggen tussen Moeraki en Hampden, zo'n 80 km ten noorden van Dunedin) op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Deze grijze keien zijn vrijwel perfect rond, met een omtrek tot 4 meter. De boulders, gelegen in het "Moeraki Boulders Scenic Reserve", zijn al lang het onderwerp van legendes: de keien komen door erosie van de duinen langzaam vrij en verder in zee te liggen. In het verleden dacht men dat dit het werk van de goden was, maar uit onderzoek is gebleken dat deze keien zo'n 60 miljoen jaar geleden op de zeebodem ontstaan zijn, toen kalkzouten zich geleidelijk ophoopten rond een harde kern.
Trip van Oamaru naar Lake Tekapo
Afstand: 184 km, 2 uur en 39 minuten
Lake Tekapo and the other lakes in the Mackenzie Country
Dag 25
Trip van Lake Tekapo naar Christchurch
The Lord Of The Rings
Als je over Nieuw-Zeeland spreekt kan je natuurlijk niet rond The Lord Of The Rings. De trilogie van J.R.R. Tolkien werd verfilmd door Peter Jackson en de opnames zijn grotendeels gebeurd in Nieuw-Zeeland. Wie zal de beelden van Helm's Deep bijvoorbeeld kunnen vergeten. Ik heb dan ook opzoekingswerk gedaan om te weten te komen waar de opnames precies hebben plaatsgevonden. De lijst van belangrijkste opnamelokaties is hieronder in het Engels opgelijst:
The Lord of the Rings trilogy was filmed entirely in New Zealand. There were as many as nine individual units filming in the remotest and scenic areas. Since the release of Lord of the Rings Fellowship of the Ring, many die hard Lord of the Rings fans have come to New Zealand to seek out the spectacular locations. Below is a guide to these locations with instructions on how to get there.
Amon Hen
An inaccessible location close to Closeburn was the location for Amon Hen. Closeburn is 8 km from Queenstown. The area where the filming took place was in a Pine forest on a peninsula located on the shore of Lake Wakatipu.
Bree
Fort Dorset in the Wellington suburb of Seatoun was the location for Bree. The exact location is an old army base on Burnham St. The army base has now been demolished and plots of land are now for sale. Another area was the Mirimar Peninsula which is close by. Both areas are very close to the coast of the Wellington harbour. The nearby Chocolate Fish Cafe at Scorching Bay, is where the actors often had lunch and coffee.
Chetwood Forest
Takaka Hill is the location for Chetwood Forest. From Motueka, you head toward Kaiteriteri which is the gateway to the Abel Tasman National Park, but instead of entering the park, you climb up the 972 meter summit of Takaka Hill. You can also access Takaka Hill by road when heading towards the Totoranui end of Abel Tasman National Park. Takaka hill is the only place in the world except for Italy where you can find rocky marble outcrops.
Dimrill Dale
Mount Owen at the southern end of the Kahurangi National Park was the setting for Drimdale. This mountain is located near Nelson, which is a small arty town that is home to many of the crafts people who created film props. Near Nelson is New Zealand's most popular National Park named the Abel Tasman. The park has a 31-mile trail that cuts through coastal forests and some of the most scenic beaches in New Zealand.
Edoras
Mt Sunday was the location for Edoras and Meduseld. There is no access to Mt Sunday, but nearby Mt Potts, a high country station provides views. Mt Potts offers accommodation and has a restaurant and you can see Mt Sunday near the entrance. Mt Sunday is a rocky outcrop on the Canterbury Plains next to the Southern Alps located in the Rangitata River valley in Ashburton district, around 2.5 hours drive inland from Christchurch. The Canterbury Plains is the largest plain in New Zealand and the Southern Alps is the biggest mountain chain in Australasia. These mountains are bigger in area than the European Alps.
Fangorn Forest and Nen Hithoel
The Mavora Lakes was the location for Fangorn Forest and Nen Hithoel. The lakes are situated off the Te Anau Highway pass Mossburn or you can take an unpaved road near Te Anau which takes about 45 minutes by car. Just before the turn off to Mavora Lakes, you will see the Fangorn Forest to your left. The township of Te Anau is the gateway to to the spectacular Fiordland National Park.
Ford of Bruinen
The Ford of Bruinen is located in Arrowtown which is twenty minutes from Queenstown. The Ford is a stone throw from the centre of Arrowtown. From the main street you just need to walk to the nearby river bank and walk up stream for about 200 meters. The scene where the river was flooded was filmed in a different location, namely the Shotover River at Skippers Canyon.
Helms Deep
A quarry on the Western Hutt Road in Wellington was the location for Helms Deep. Head north down the Western Hutt Road (highway) toward Upper Hutt and you will see the quarry just before the Paramata turn off.
Hobbiton
The town of Matamata in the Waikato was the setting for Hobbiton. This area of New Zealand is one of the richest agricultural and pastoral areas in the world and is characterized as a large fertile basin through which the Waikato river (the longest in New Zealand) flows. Most travelers comment on how green the grass is and this provided the ideal background for Hobbiton.
Isengard Gardens and the Orc Tree
Harcourt Park on the Akatarawa Road in Upper Hutt about 20 minutes from Wellington City was the location for Isengard Gardens and the Orc Tree. The Akatarawa Road cuts through the Rimutaka Mountains.
Ithilien Camp
Ohakune was the location for Ithilien Camp. Ohakune a centre for skiing in the North Island is located on the edge of the Tongaririo National Park and close to Mt Ruapehu, the highest peak in the North Island. The exact location for Ithilien Camp is a short drive from Ohakune toward the Turoe Ski Field also known as the Ohakune Mountain Road Scenic Drive. Keep going till you pass the Mangawhero Falls and you will see some nearby native bush where some of the filming took place.
Lothlorien and the Gladden Fields
Fernside was the location for Lothlorien and the Gladden Fields. Fernside is a Country House that offers accommodation and cannot be accessed unless you stay as a guest. Check out www.fernside.co.nz for more information. Fernside is located on State Highway 2 just three kilometers north of Featherston. The main road gate is marked with large sign on the north side of the highway (left driving towards Masterton from Featherston). Fernside is a little under an hour from Wellington by road via the scenic Rimutaka Rd. Queenstown's Lake Wakatipu was also used as the location for some scenes.
Mordor
Whakapapa Ski Field on Mt Ruapehu in the Tongariro National Park was the location for Mordor. To get there go to Waiouru in the Central Plateau on SH1 and then turn left and go to Ohakune. Keep going through Ohakune to National Park. Turn right at the BP station, following the signs to Whakapapa. From Auckland go SH1 to Turangi and then follow the signs to National Park except turn up to Whakapapa just before National Park. Nearby Mount Tongariro served as the menacing Mount Doom. Tongariro National Park is characterized by 3 volcanoes that rise above a landscape of lava flows and scoria. The region draws skiers in winter.
Misty Mountains
The mountains behind Glenorchy, a village at the northern end of Lake Wakatipu near Queenstown was the location for the Misty Mountains. Glenorchy is very close to Queenstown and is the gateway to the spectacular Mt Aspiring National Park and the start of the famous Routeburn track.
Pillars of the Kings
Kawarau River was the location for the Pillars of the Kings. To get there you can start at the oldest Bungy Jump site in the world, namely AJ Hackett and look for the entrance road to Chard Farm Vineyard. You can see the view from there, although you will not be able to see the pillars themselves as they were computer generated.
Plains of Gorgoroth
Like Mordor, Tongariro National Park was the location for the Plains of Gorgoroth. The plains themselves are vast and can be seen from either the National Park side of the park or the Desert Road. One of the best ways to explore this park is to walk the Tongariro Crossing, which has been classed in the world's top 10 one day walks by National Geographic.
Rivendale and the Fords of Isen
Kaitoke Regional Park was the location for Rivendale and the Fords of Isen. Kaitoke is north of Upper Hutt near Wellington. The park is sign posted on SH2 and offers BBQ areas. The position of Rivendale is sign posted at the entrance of the park. You can see the Fords of Isen from a bridge near the car park.
River Anduin
Four rivers were used to depict the River Anduin. The Rangitikei River was the main location and can be accessed just south of Taihape and turn left at Ohutu. You will see a Bungee Jump and from the nearby car park you need to walk across a one way bridge which will open up a spectacular view of the river. The Moawhango River was also used and you can see this river as it runs into the Rangitikei nearby. Another river that was used was the Hutt River which flows from the TararuaRanges north of Upper Hutt and through to the WellingtonHarbour from Petone. In the South Island the WaiauRiver which flows from Lake Te Anau was also used.
Rohan
The surrounding area around Poolburn Reservoir on the Rough Ridge Range in the Ida Valley was the location for Rohan. Located 40 minutes from Alexandria, head towards Omakau and turn toward Ophir then drive up and over the Raggedy Range toward Poolburn. From here you will need a 4WD to reach eerie rock formations around Poolburn Reservoir. However the owners of the land can take you there from Rohan and they also offer accommodation.
Silverlode River
Mararoa River, South Mavora close to the village of Mossburn near Te Anau was the location for Silverlode River. Mararoa River is a picturesque river abounding with Rainbow and Brown trout.
Trollshaw Forest and Osgiliath Wood
Waitarere Forest near Foxton in the Wellington region was the location for Trollshaw Forest and Osgiliath Wood. Head toward the Kapiti Coast from Wellington and turn to Waitarere Beach just after Poroutawhao.